Nemesvidi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

 

 

Megalakulását követően törekedtünk a hagyományaink megőrzésére, értékeink felelevenítésére: cigánytáncot tanulhatnak gyermekeink az iskola keretein belül, évente megrendezzük a helyi Roma napot. Pályázatok folyamatos figyelésével, különböző támogatások igénybevételével tartjuk fenn magunkat. Szükség szerint segítséget nyújtunk a helybeli roma családoknak, a gyerekeket beiskolázási támogatás formájában dotáljuk. A legjobban tanuló roma diákot alsóból, és felső tagozatból pénzjutalomban részesítjük, ezzel is tanulásra ösztökélve a tanulókat. Házhoz megy a Mikulás programmal kedveskedünk a kisgyerekeknek december 6-án. Iskolás gyermekeink színházlátogatását, gyermeknapi műsorokat minden évben anyagilag segítjük.

Különböző rendezvényekkel egymás közötti szorosabb kötelekre ösztökéljük a helyi lakosokat. Ha tehetjük, részt veszünk a közmunka programban. Lehetőségeinkhez képest egész évben segítjük a községi önkormányzat munkáját.

 

Kuti László
elnök

 

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításához. Szolgáltatásaink használatával ön beleegyezik a cookiek használatába.