Hagyományörző Népdalkör

Röviden szeretném tájékoztatni Önöket énekkarunk múltjáról és jelenéről.

1888-tól 1999-ig, mint műkedvelő énekkar működtünk az általunk tisztelt Dr. Maróth Lajos vezetésével. Ezekből az alapokból 2000-ben alakult meg a Hagyományőrző Népdalkör. A Kaposvári Művelődési Központ megkeresésére beléptünk a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetségébe. Ettől kezdve jártunk területi és országos minősítőkre. A területi minősítőn „Dicsérő oklevelet” kaptunk, majd az országos minősítőn legnagyobb örömünkre a bronz fokozatot értük el.

Sok-sok falunapon, nemzeti ünnepen, itthon is és a környező településeken is szerepeltünk. Nagy büszkeségünk hogy a „Nemesek találkozója” c. rendezvényre is meghívtak bennünket, ahol értékes ajándékkal is kedveskedtünk a meghívónak. Társadalmi munkában is számíthattak az énekkarra.

Sajnos az idő múlásával a tagok is fogynak. Az elmúlt években hat társunktól búcsúztunk el.

Az énekkar célja a népdalok, a hagyományok gyűjtése és továbbadása. Bár már csak hét tagja van dalkörünknek, de amíg lehet így is folytatjuk eme nemes tradíciót.

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításához. Szolgáltatásaink használatával ön beleegyezik a cookiek használatába.