Cigány Kisebbségi Önkormányzat

 

A Cigány Kisebbségi Önkormányzat 2006.10.01-i választást követően alakult öt fővel. Időközben az ide vonatkozó jogszabály miatt Cigány Nemzetiségi Önkormányzat névváltoztatásra került sor. A 2010-es választások után- ugyancsak a hatályba lépő törvény miatt- négy főre csökkent a létszám.

Megalakulását követően törekedtünk a hagyományaink megőrzésére, értékeink felelevenítésére: cigánytáncot tanulhatnak gyermekeink az iskola keretein belül, évente megrendezzük a helyi Roma napot. Pályázatok folyamatos figyelésével, különböző támogatások igénybevételével tartjuk fenn magunkat. Szükség szerint segítséget nyújtunk a helybeli roma családoknak, a gyerekeket beiskolázási támogatás formájában dotáljuk. A legjobban tanuló roma diákot alsóból, és felső tagozatból pénzjutalomban részesítjük, ezzel is tanulásra ösztökélve a tanulókat. Házhoz megy a Mikulás programmal kedveskedünk a kisgyerekeknek december 6-án. Iskolás gyermekeink színházlátogatását, gyermeknapi műsorokat minden évben anyagilag segítjük.

Különböző rendezvényekkel egymás közötti szorosabb kötelekre ösztökéljük a helyi lakosokat. Ha tehetjük, részt veszünk a közmunka programban. Lehetőségeinkhez képest egész évben segítjük a községi önkormányzat munkáját.

 

Kuti László
CNÖ elnöke

 

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításához. Szolgáltatásaink használatával ön beleegyezik a cookiek használatába.