Hagyományörző Népdalkör

Röviden szeretném tájékoztatni Önöket énekkarunk múltjáról és jelenéről.

1888-tól 1999-ig, mint műkedvelő énekkar működtünk az általunk tisztelt Dr. Maróth Lajos vezetésével.  Ezekből az alapokból 2000-ben alakult meg a Hagyományőrző Népdalkör. A Kaposvári Művelődési Központ megkeresésére beléptünk a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetségébe. Ettől kezdve jártunk területi és országos minősítőkre. A területi minősítőn „Dicsérő oklevelet” kaptunk, majd  az országos minősítőn legnagyobb örömünkre a bronz fokozatot értük el.

Sok-sok falunapon, nemzeti ünnepen, itthon is és a környező településeken is szerepeltünk. Nagy büszkeségünk hogy a „Nemesek találkozója” c. rendezvényre is meghívtak bennünket, ahol értékes ajándékkal is kedveskedtünk a meghívónak. Társadalmi munkában is számíthattak az énekkarra.

Sajnos az idő múlásával a tagok is fogynak. Az elmúlt években hat társunktól búcsúztunk el.

Az énekkar célja a népdalok, a hagyományok gyűjtése és továbbadása. Bár már csak hét tagja van dalkörünknek, de amíg lehet így is folytatjuk eme nemes tradíciót.

Szárnyaló közösség

Hungarian Croatian English German Russian
louboutin pas cher chaussure louboutin pas cher louboutin soldes air max pas cher air max 1 pas cher air max 90 pas cher www.cpictfoad.fr air max femme pas cher air max homme pas cher air max pas cher nike air max pas cher www.thehouseradio.fr louboutin pas cher louboutin soldes louboutin pas cher louboutin soldes nike tn nike tn pas cher tn pas cher tiffany outlet online tiffany outlet louboutin pas cher louboutin soldes hogan outlet hogan outlet online scarpe hogan outlet tiffany outlet tiffany outlet italia hogan outlet hogan outlet online scarpe hogan outlet air jordan air jordan pas cher jordan pas cher air jordan site officiel